Добродошли на званичну веб страницу Општине Плужине

Општина Плужине cе налази на сјеверо-западу Црне Горе, уз границу Босне и Херцеговине. Општина се у ужем, регионалном смислу, може означити као дио простране дурмиторске регије којој припадају општине Плужине, Шавник и Жабљак, односно крајеви Пива, Дробњаци, Ускоци, Језера и Шаранци. Површина Општине износи 854км2. 

Последње Новости

Предсједник Општине Плужине

Предсједник Oпштине Плужине Слободан Делић рођен је у Плужинама 31.07.1983. године. Основну школу и Гимназију завршио је у Плужинама, а Правни факултет на Универзитету у Новом Саду. Од новембра 2010. године радио је као самостални савјетник у Секретаријату локалне управе Општине Плужине. Новембрa 2015. године изабран је за директора Парка природе „Пива“ гдје је био до избора за предсједника Општине, на сједници СО 08.12.2022. године . Ожењен је и отац троје дјеце.

Одлуке Скупштине Општине

Информација о формалним одлукама које доноси тијело локалне власти, односно Скупштина општине.Овдје се могу наћи различите врсте одлука које утичу на живот грађана општине, као што су одлуке о прописима и правилницима, буџету општине, урбанистичком планирању и градњи, јавним набавкама. Скупштина општине је највише законодавно тијело у општини и доноси одлуке о питањиaма од локалног интереса.

СПИ Слободан Приступ Информацијама

Слободан приступ информацијама је важан елемент транспарентности и одговорности локалне самоуправе према грађанима. Овдје можете пронаћи информације о праву на приступ информацијама, начинима и поступцима захтева за информације, као и информације о доступним документима и подацима.

Остале Важне информације

deco-javne-nabavke

Јавне Набавке

Све информације о јавним набавкама које општина спроводи у складу са правилницима за поступање општине приликом спровођења поступка набавки
deco-javne-rasprave

Јавне Расправе

У овој секцији можете пронаћи детаљне информације о темама које се расправљају, позиве за учешће у њима, као и о начину на који можете поднијети своје сугестије, примједбе или предлоге