Министар Стијовић у радној посјети општини Плужине

Министар Стијовић у радној посјети општини Плужине

Александар Стијовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, данас је посјетио општину Плужине. Министар се током радне посјете састао са предсједником Општине Мијушком Бајагићем са којим је разговарао о текућим проблемимa.

Од стране предсједника Општине и његових сарадника, министар Стијовић је замољен да у сарадњи са министром капиталних инвестиција поведе рачуна о порибљавању Пивског језера што су обавезе Електропривреде, Министарства и Општине. Такође, истакнуто је да је потребно повести рачуна о путевима у локалној заједници, који се не налазе у најбољем стању.
Помоћ Министарства би могла од значаја да буде за ловачки дом, који је у власништву Oпштине, као и да се искористи утицај да се направи заједничко рјешење везано за експлоатацију шума и ловиште посебне намјене које би одговарало Парку природе и Управи за шуме у циљу заштите и боље валоризације шумског богатства и природних љепота Општине.

Министар Стијовић је истакао да Плужине заслужују бољи третман, обзиром да се ради о сјеверној општини која посједује толико природног богатства и да ће урадити све штo је у његовој надлежности и моћи. Потврдио је да ће разговарати са министрима у чијој су надлежности данас наведени проблеми, како би се неправда исправила и како после толико година опшина Плужине више не би била сврстана у групу запостављених општина.