Нацрт методологије за утврђивање цијена за обављање регулисаних комуналних дјелатности

Нацрт методологије за утврђивање цијена за обављање регулисаних комуналних дјелатности

Поштовани,
 
Обавјештавамо вас да је Регулаторна агенција за енергетику 29.04.2020. године, ставила на јавну расправу Нацрт Методологије за утврђивање цијена за обављање регулисаних комуналних дјелатности.  Јавна расправа ће трајати до 29. маја текуће године.
 
Подсјећамо, Нацрт методологије за утврђивање цијена за обављање регулисаних комуналних дјелатности био је предмет јавне расправе два пута и то у јуну 2018. године и марту, односно априлу 2019. године. Закључак са наведених расправа био је да треба сачекати измјене Закона о комуналним дјелатностима, кроз које би се побољшала тада важећа законска рјешења. С тим у вези, сада предложени текст, садржи и решења усаглашена са одредбама Закона о измјенама и допунама Закона о комуналним дјелатностима („Службени лист ЦГ”, број 66/19).
 
Такође, овом приликом напомињемо да је тим законом, утврђен рок за Агенцију да донесе методологију до средине јуна т.г., па вас са тим у вези позивамо да се укључите у јавну расправу и вашим примједбама и сугестијама допринесете доношењу што квалитетнијег текста методологије.
 
Нацрт Методологије за утврђивање цијена за обављање регулисаних комуналних дјелатности може се преузети у прилогу или са интнернет странице www.regagen.co.me/javne rasprave или затражити њихово достављање на е-маил заинтересованог лица.
 
Прилог:
Информативне категорије