Прва званична посјета премијера Кривокапића општини Плужине

Прва званична посјета премијера Кривокапића општини Плужине

Данас је у посјети општини Плужине боравио премијер Здравко Кривокапић са својим сарадницима. Он се састао са руководством општине Плужине на челу са предсједником Мијушком Бајагићем.

Разговарано је о многим темама као и о проблемима који оптерећују нашу Општину.
 
Предсједник Бајагић је казао да је један од горућих проблема незапосленост и истакао да је за само годину дана у нашој Општини угашено преко хиљаду радних мјеста те да је тај број велики и за много веће Општине. Такође је истакао и да је неопходно обновити мрестилиште а за развој спортске инфраструктуре, неопходна је изградња спортске хале.
 
Премијер Кривокапић је истакао да ће Влада пружити пуну подршку бројним инфраструктурним и свим другим пројектима и учиниће све да оживи пивски крај, који је како је рекао, створен за развој пољопривреде и сточарства.
 
Премијер је након састанка са руководством Општине, коме је присуствовао и предсједник СНП-а, Владимир Јоковић, обишао и некадашњу пилану Брезна, која већ одавно није у функцији.
 
Након тога посјетио је и пољопривредно газдинство породице Тодоровић у селу Брезна, која се бави производњом сира. Ова посјета је уједно и порука да ће Влада Црне Горе учинити све да помогне пољопривредним произвођачима и да их стимулише да наставе са производњом на својим породичним газдинствима а уједно и да буде гарант, да све што пољопривредници произведу, буде и откупљено.

Руководство општине Плужине исказује велику захвалност премијеру Кривокапићу што је за своју прву званичну посјету некој Општини, изабрао управо општину Плужине и на обострано задовољство се радујемо нашој будућој сарадњи.