Предсједник општине Плужине боравио у посјети Источном Сарајеву

Предсједник општине Плужине боравио у посјети Источном Сарајеву

Претходне седмице предсједник општине Плужине Мијушко Бајагић боравио је у посјети граду Источно Сарајево.

Предсједник је у четвртак 16.09. присуствовао конференцији за новинаре организованој у оквиру манифестације „Дани Источног Сарајева“ поводом славе града – Светог свештеномученика Петра Добробосанског, гдје се обратио присутнима и честитао празник. Упознао је присутне да се општина Плужине граничи са општинама Републике Српске, општином Гацко и општином Фоча са којима има добру сарадњу, првенствено кроз инфраструктурне пројекте и пројекте у области туризма.

Приликом боравка у Источном Сарајеву предсједник Бајагић је упознат са функционисањем града, плановима и пројектима развоја свих шест општина. Такође се разговарало о развојним потенцијалима, природним ресурсима и могућностима за улагања у општини Плужине.

Општина Плужине и Град Источно Сарајево у наредном периоду сарађиваће на добробит свих својих грађана.

На свечаној академији поводом крсне славе и Дана града градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић је истакао да је овај град, у чију одбрану је уткано 4.100 живота, страдао, васкрсао и растао заједно са Републиком Српском. Градоначелник се у свом излагању осврнуо и на пандемију корона вируса која је обиљежила претходну годину у којој је здравствени систем трпио огроман притисак те се захвалио здравственим радницима који су показали несебичну и херојску борбу за живот сваког грађанина Источног Сарајева. Ћосић је истакао да је град, захваљујући структури својих прихода финансијски стабилан, функционише добро, са свим својим организационим дијеловима. Говорио је о будућим плановима развоја и пројектима које ће подржати у свих шест општина упркос ограниченим приходима.

Свечаној академији присуствовали су Бошко Томић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац, министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, посланици у Народној скупштини Српске Наташа Трифковић и Мирослав Вујичић.

Поред предсједника Бајагића, академији су присуствовали и гости из Србије, замјеник градоначелника Ниша Душица Давидовић, помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић, замјеник градоначелника Сомбора Љиљана Тица и помоћник градоначелника Синиша Борота, те предсједница општине Пантелеј /нишка општина, Наташа Станковић.

Академији су присуствовали и начелници општина Источно Ново Сарајево Јован Катић, Пала Бошко Југовић и Трнова Драгомир Гаговић.

Информативне категорије